Kategoria: Kuchnie świata
NIe tylko Chiny
Cena regularna: 65 zł
Kontynuacja “Nie tylko zupka”, która skupia się na daniach, które ulubili sobie Chińczycy, łącząc tradycyjne smaki z tym, co znają z kuchni zachodnich. Dlaczego nie zrobić chipsów z papryki, zapiekanych pierogów czy klusek ryżowych? Frytki można przecież zrobić na ostro, a i szybka pasta na bazie sosu sojowego czy grzybów shiitake brzmi super!
Weronika Truszczyńska
Sinolożka i dyplomowana badaczka współczesnych Chin, od 2015 roku wraz z dwójką dachowych kotów zamieszkuje Szanghaj. Autorka książek i twórczyni internetowa, współprowadząca nagrodzonego podcastu o Chinach “Mao Powiedziane”. Fanka mody alternatywnej, tradycyjnego tatuażu chińskiego i podróży po odległych zakątkach Chin. W wolnym czasie pielęgnuje rośliny i uczy się japońskiego.